klubblo-logoKlubblo var ett initiativ som var tänkt att hjälpa föreningar och idrottsklubbar runt omkring i Sverige. Som alltid är det viktigt att ha finansiärer i ryggen som verkligen känner sig motiverade inför uppgiften. Det är svårt att säga exakt varför men tyvärr så hade Klubblo det svårt att hitta finansiärer. Först var det tänkt att det skulle vara Cherry AB med några av sina företag som skulle stå bakom initiativet rent finansiellt. Av någon anledning ansåg bolaget att det inte var ett initiativ som passade dem i det läget de är i just nu. Tyvärr lyckades Klubblo inte hitta andra investerare i samma storlek som Cherry. Resultatet blev att projektet lades på is. Det är nog många som hoppas på att det en dag ska återupptas.

En ideell tanke

Klubblo kallade sig själva för ”idrottens eget lotteri”. Tanken var kort och gott att de intäkter som kom från lotteriet skulle gå tillbaka till klubbarna. Det skulle också vara idrottsföreningarna själva som skulle sälja lotterna. Det är en väldigt vacker grundtanke. Det är väldigt synd att projektet aldrig riktigt hann få luft under vingarna. Det skulle garanterat handla om väldigt god PR för Cherry AB om det här projektet verkligen skulle ha blivit lyckat. Tyvärr går det inte alltid att veta i förhand hur ett projekt kommer att sluta.

Vilka drev på Klubblo?

Om Cherry var finansiärerna och stöttningen bakifrån, vilka var själva ryggraden i projektet? Det var inga mindre än Idrottsalliansen som var de som skulle se till att det hela skulle fungera i praktiken. Trots att dessa två tungviktare låg bakom initiativet gick det hela alltså i graven. Även SOK var med och hade ett finger i spelet. Det är säkerligen många som är ledsna över att det inte blev något längre projekt, inte minst Cherry AB som verkligen ville göra något bra.