Inom spelvärlden finns det vissa symboler som minst sagt nått klassisk status. Det handlar om de symboler som direkt när du ser dem konnoterar till olika typer av spel. Det finns klassiska symboler inom kortspel men även klassiska symboler inom spelautomater. Det finns många fördelar med att fortfarande använda sig av samma symboler som man gjorde förr.

Kortspelsymboler

kort-symbolerVilka är då de mest klassiska kortspelssymbolerna? Alla korten i en kortlek är antingen hjärter, ruter, spader eller klöver. Detta gäller dock inte jokern. Det är dock svårt att säga om man verkligen ska räkna med jokern som en riktig del av kortleken eller inte. Esset är också en väldigt klassisk symbol som ligger bakom många ordspråk såsom ”han har ett ess i rockärmen”.

Slottar som innehåller de klassiska spelsymbolerna

bar-symbolDet är knappt värt att nämna att kortlekar fortfarande innehåller de klassiska spelsymbolerna. Det tycker nog alla är en självklarhet. Vad som inte är lika självklart är att många av de klassiska symbolerna fortfarande dyker upp i moderna videoslottar. Det är inte heller särskilt sällsynt. Snarare tvärtom så är det en vanlig essay writer företeelse. Det är ett enkelt sätt för spelutvecklarna att knyta samman historia med det nya. Vanliga klassiska spelsymboler är körsbär, klockan och såklart BAR.